Καλέστε μας

+30 26950 41480

Συχνές ερωτήσεις

Κατηγορίες ερωτήσεων

Ακύρωση/Τροποποίηση κράτησης

Θα πληρώσω ακυρωτικά αν χρειάζεται να ακυρώσω την κράτησή μου;

Η πολιτική ακύρωσης διαφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο. Συνήθως μπορείτε να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε την κράτησή σας μέχρι 24 ώρες πριν από την άφιξή σας. Μπορείτε να δείτε την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου και αν χρεώνεστε με ακυρωτικά στο 'Πολιτικές Ξενοδοχείου'. Αυτή η πληροφορία περιλαμβάνεται επίσης στο email επιβεβαίωσης. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ενδέχεται να ισχύει διαφορετική πολιτική για τα δωμάτια με μη επιστρέψιμες χρεώσεις ή για άλλες ειδικές προσφορές.

Πού μπορώ να βρω την πολιτική ακύρωσης του καταλύματος;

Οι πληροφορίες ακύρωσης του κάθε δωματίου περιλαμβάνονται στην παράγραφο Πολιτική Καταλύματος στη σελίδα του κάθε καταλύματος ή στην παράγραφο Όροι κράτησης.


Μπορώ να ακυρώσω ή να αλλάξω μια κράτηση με ειδική συμφωνία ή μη επιστρέψιμη χρέωση;

Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε τις ημερομηνίες διαμονής για κρατήσεις δωματίων από τις 'Εκπληκτικές Προσφορές' ή με 'Μη Επιστρέψιμη Χρέωση', λόγω της ειδικής χαμηλής τιμής τους. Εάν επιλέξετε να ακυρώσετε κρατήσεις για αυτά τα δωμάτια, μπορεί να υπάρξουν χρεώσεις ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν η κράτησή μου έχει ακυρωθεί;

Αφού ακυρώσετε την κράτησή σας θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης της ακύρωσής σας. Παρακαλείστε ελέγξτε τους φακέλους με τα εισερχόμενα και με τα ανεπιθύμητα (spam/junk). Εάν δε λάβετε το email, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Μπορώ να ακυρώσω ή να τροποποιήσω την κράτησή μου μέσω της zantehotels4u.com;

Ναι, είναι εύκολο. Για να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε την κράτηση σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@zantehotels4u.com  ή να μας καλέσετε στο +30 26950 41480. Θυμηθείτε να ελέγξετε την πολιτική ακύρωσης του ξενοδοχείου πριν κάνετε όποιες αλλαγές στην κράτησή σας. Δωμάτια με μη επιστρέψιμες χρεώσεις και άλλες ειδικές προσφορές μπορεί να έχουν διαφορετική πολιτική ακύρωσης.

Αν ακυρώσω την κράτηση μου επιστέφεται το 15% ή 20% του ποσού που έχω πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας ως εγγύηση της κράτησης;

Η προκαταβολή 15% ή 20% που έχετε πληρώσει δεν επιστρέφεται.

Παρόλα αυτά η ZanteHotels4U.com σας επιτρέπει να ακυρώσετε την κράτηση σας και να ξανακάνετε κράτηση μέσα στους επόμενους έξι μήνες από την ημερομηνία ακύρωσης.

Η υπόσχεση της ZanteHotels4U.com σε περίπτωση ακύρωσης μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μία φορά: σε περίπτωση συνεχόμενων ακυρώσεων δεν δικαιούστε να κάνετε χρήση της υπόσχεσης.

Πιστωτικές κάρτες

Μπορώ να κάνω κράτηση χωρίς πιστωτική κάρτα;

Απαιτείται έγκυρη πιστωτική κάρτα με την οποία πληρώνετε ως προκαταβολή 15% ή 20% (για τα Best Seller καταλύματα) του συνολικού ποσού. Ωστόσο, αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα μπορείτε να κάνετε κράτηση  offline  μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου και να πληρώσετε  το 15% ή 20% (για τα Best Seller καταλύματα) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ξενοδοχείο χρέωσε την πιστωτική μου κάρτα, τι πρέπει να κάνω;

Η πιστωτική σας κάρτα χρεώνεται αρχικά από την  Zantehotels4u.com με 15% ή 20% (για τα Best Seller Καταλύματα) του συνολικού ποσού ως προκαταβολή για τη διασφάλιση της κράτησης . Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προ-εγκρίνει ή να χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι όλο το ποσό π.χ ειδικες προσφορές. Την πολιτική αυτή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του κάθε ξενοδοχείου. Εάν πιστεύετε ότι έχετε χρεωθεί λανθασμένα, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο η μαζί μας.

Τι σημαίνει προ-έγκριση;

Η προέγκριση είναι ένας τρόπος ελέγχου της πιστωτικής κάρτας. Χρησιμοποιείται ως μέθοδος επιβεβαίωσης ότι η πιστωτική κάρτα είναι έγκυρη και ότι μέρος του ποσού ή ολόκληρο το ποσό της κράτησης μπορεί να καλυφθεί.

Γιατί χρειάζεται να δώσω τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας;

Η Zantehotels4u.com ζητά τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας για τη χρέωση του 15% ή 20% (για τα Best Seller καταλύματα) του συνολικού ποσού, ως προκαταβολή για τη διασφάλιση της κράτησης σας στο ξενοδοχείο. Η πιστωτική σας κάρτα θα ελεγχθεί (προ-εγκριθεί) για να εξασφαλιστεί ότι είναι έγκυρη και ότι το ποσό της κράτησης μπορεί να καλυφθεί. Το ξενοδοχείο θα χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα μόνο αν έχετε ζητήσει δωμάτιο με προπληρωμή ή αν κάτι τέτοιο προκύπτει από την πολιτική ακύρωσης. Παρακαλώ δείτε σχετικές πληροφορίες στις «Πολιτικές Ξενοδοχείου» και «όροι  δωματίου».

Ποιους τύπους πιστωτικών καρτών μπορώ να χρησιμοποιήσω για να ολοκληρώσω την κράτησή μου;

Για κράτηση μέσω της Zantehotels4u.com, όλα τα ξενοδοχεία δέχονται:

 • MasterCard
 • Visa
Μερικά ξενοδοχεία δέχονται επίσης άλλες πιστωτικές κάρτες για κρατήσεις. Κατά τη διαδικασία της κράτησης, μπορείτε να δείτε ποιες.
 

Είναι τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας ασφαλή;

Η Zantehotels4u.com χρησιμοποιεί μια ασφαλή σύνδεση για την κράτησή σας:

 • Τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κρυπτογραφούνται.
 • Ο ασφαλής διακομιστής μας χρησιμοποιεί την τεχνολογία ‘Secure Socket Layer’ (SSL), που χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν στην online βιομηχανία.
 • Το SSL πιστοποιητικό μας εκδίδεται από το Thawte.

Η πιστωτική κάρτα κάρτα που χρησιμοποίησα για την κράτηση δεν είναι έγκυρη πλέον. Τι πρέπει να κάνω;

Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη zantehotels4u.com ή το ξενοδοχείο. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στο email επιβεβαίωσης ή online στο Η Κράτησή μου. Για λόγους ασφαλείας, μη δίνετε ποτέ τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας μέσω email.

Κατευθύνσεις

Πού μπορώ να βρω τη διεύθυνση του ξενοδοχείου;

Μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου στο πάνω μέρος της σελίδας στην Zantehotels4u.com. Περιλαμβάνεται επίσης στο email επιβεβαίωσης της κράτησής σας.

Πού μπορώ να βρω κατευθύνσεις για το ξενοδοχείο;

Στο email επιβεβαίωσης υπάρχει ένας σύνδεσμος με ένα σύστημα πλοήγησης, όπου έχουν εισαχθεί ήδη τα στοιχεία του ξενοδοχείου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το σημείο εκκίνησής σας.

Επιπλέον παροχές

Πώς μπορώ να ξέρω εάν το ξενοδοχείο έχει χώρο στάθμευσης;

Στην παράγραφο 'Παροχές Ξενοδοχείου' μπορείτε να δείτε αν το ξενοδοχείο διαθέτει πάρκινγκ και αν ισχύουν περιορισμοί. Σε περίπτωση που απαιτείται κράτηση για το πάρκινγκ, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο. Τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στην επιβεβαίωση της κράτησης.

Πώς μπορώ να ξέρω εάν το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς και πώς μπορώ να κάνω κράτηση;

Εάν το ξενοδοχείο προσφέρει μια υπηρεσία τακτικού λεωφορείου, αυτό θα αναφέρεται στην παράγραφο 'Παροχές Ξενοδοχείου', στο 'Υπηρεσίες'. Αφού πραγματοποιήσετε την κράτησή σας, μπορείτε να κανονίσετε την υπηρεσία μεταφοράς αεροδρομίου απευθείας με το ξενοδοχείο. Τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου εμφανίζονται στην επιβεβαίωση της κράτησης. Παρακαλείστε να έχετε έτοιμα τα στοιχεία της πτήσης σας.

Υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των αποσκευών μου στο ξενοδοχείο πριν το check in ή μετά το check out;

Στη σελίδα του ξενοδοχείου, στο "παροχές ξενοδοχείου" μπορείτε να δείτε αν το ξενοδοχείο διαθέτει χώρο φύλαξης αποσκευών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου για τη φύλαξη αποσκευών, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που θα σας δοθούν με την ολοκλήρωση της κράτησης.

Πώς μπορώ να βρω εάν το ξενοδοχείο έχει μια συγκεκριμένη εγκατάσταση όπως π.χ. ανελκυστήρα;

Στην παράγραφο 'Παροχές Ξενοδοχείου' μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις παροχές, δραστηριότητες και υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

 

Πολιτική Ξενοδοχείου

Θα φτάσω στο ξενοδοχείο νωρίτερα/αργότερα από την καθορισμένη ώρα check in. Μπορώ ακόμα να κάνω check in;

Συνήθως αυτό δεν είναι πρόβλημα. Στα περισσότερα ξενοδοχεία μπορείτε να κανονίσετε να κάνετε check-in αργότερα. Ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο για επιβεβαίωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο για τα «Ειδικά Αιτήματα» κατά την κράτηση προκειμένου να τους ενημερώσετε εγγράφως για την αναμενόμενη ώρα άφιξής σας. Μόλις λάβετε την επιβεβαίωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται.

Ποιες είναι οι ώρες check in και check out του ξενοδοχείου;

 

Οι ώρες check in και check out είναι διαφορετικές για κάθε ξενοδοχείο και όταν είναι γεμάτα  μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.
Κανονική ώρα  check-in είναι μεταξύ 14:00-16:00.
Κανονική ώρα αναχώρησης είναι μεταξύ 11:00-12:00 .    

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παροχές δωματίου ή ξενοδοχείου;

Οι παροχές δωματίων αναφέρονται κάτω από κάθε τύπο δωματίου· για να δείτε την πλήρη λίστα και τις φωτογραφίες, απλά κάντε κλικ στον τύπο δωματίου που προτιμάτε. Μπορείτε να βρείτε όλες τις παροχές του ξενοδοχείου ακριβώς κάτω από το τετράγωνο με τους τύπους δωματίων, στο 'Παροχές Ξενοδοχείου'.

Θέλω δωμάτιο καπνιζόντων αλλά μπορώ να επιλέξω μόνο δωμάτιο μη καπνιζόντων. Πώς μπορώ να ζητήσω δωμάτιο καπνιζόντων;

Εάν δεν υπάρχουν δωμάτια καπνιστών, σημαίνει ότι το ξενοδοχείο απαγορεύει το κάπνισμα σε όλα τα δωμάτια.

Πώς μπορώ να ζητήσω να κάνω check out αργά;

Check out αργά μπορεί να κανονιστεί μόνο με το ξενοδοχείο και συνήθως εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα κατά τη στιγμή της διαμονής. Μπορείτε να απευθυνθείτε στη ρεσεψιόν κατά την άφιξη για αυτήν τη δυνατότητα.

Πώς μπορώ να βρω εάν το ξενοδοχείο επιτρέπει τα κατοικίδια ζώα;

Η πολιτική σχετικά με τα κατοικίδια ζώα εμφανίζεται στη σελίδα επισκόπησης του ξενοδοχείου στον τομέα "Πολιτική ξενοδοχείου".

Πληρωμές

Εισάγω τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας. Πότε θα πληρώσω;

Αρχικά μέσω της πιστωτικής σας κάρτας χρεώνεται το 15% ή 20% (για τα Best Seller Καταλύματα) του συνολικού ποσού από την Zantehotels4u.com , ως προκαταβολή για τη διασφάλιση της κράτησης σας. Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προ-εγκρίνει ή να χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα για όλο το ποσό σε περιπτώσεις ειδικών προσφορών. Την πολιτική αυτή μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα του κάθε ξενοδοχείου. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη σελίδα του ξενοδοχείου και στο email επιβεβαίωσης.

Χρειάζεται το ξενοδοχείο προκαταβολή ή πληρωμή του ποσού εκ των προτέρων;

Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν απαιτούν προπληρωμή ή εγγύηση. Αν απαιτούν εγγύηση ή προπληρωμή, θα βρείτε τις λεπτομέρειες στην παράγραφο 'Πολιτικές Ξενοδοχείου' στη σελίδα του ξενοδοχείου στην Zantehotels4u.com και στο email επιβεβαίωσης.

Μπορώ να πληρώσω για την διαμονή μου προκαταβολικά;

Εξαρτάται από το ξενοδοχείο. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το ξενοδοχείο μετά την κράτησή σας για να σιγουρευτείτε και να κάνετε τους απαραίτητους διακανονισμούς. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου στο email επιβεβαίωσης ή online στο Η Κράτησή μου.

Μπορώ να πληρώσω το ξενοδοχείο για την διαμονή μου με διαφορετική πιστωτική κάρτα από αυτή που χρησιμοποίησα για την κράτησή μου;

Τις περισσότερες φορές το ξενοδοχείο δέχεται η πληρωμή να γίνει με άλλη πιστωτική κάρτα ή με μετρητά. Βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο δέχεται πληρωμή με τον τύπο της νέας κάρτας ή με μετρητά.

Πληρωμή

Τι περιλαμβάνει η τιμή?

Όλες οι παροχές που αναφέρονται κάτω από τον τύπο δωματίου περιλαμβάνονται στην τιμή του δωματίου. Για να δείτε τις παροχές, απλά κάντε κλικ στο όνομα δωματίου. Μπορείτε να δείτε αν το πρωινό ή οτιδήποτε άλλο, όπως οι φόροι, περιλαμβάνονται μετακινώντας τον κέρσορα στο κείμενο στη στήλη 'Όροι κράτησης'. Αυτή η πληροφορία θα περιλαμβάνεται επίσης στο email επιβεβαίωσης και στο Η Κράτησή μου.

Οι τιμές που εμφανίζονται στην Zantehotels4u.com είναι ανά άτομο ή ανά δωμάτιο;

Οι τιμές που εμφανίζονται είναι ανά δωμάτιο για ολόκληρη τη διάρκεια της διαμονής, εκτός και αν δηλώνεται διαφορετικά στον τύπο και την περιγραφή δωματίου.

Το πρωινό συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

Αυτό εξαρτάται από το ξενοδοχείο και τον τύπο δωματίου. Μπορείτε να δείτε αν αυτό περιλαμβάνεται, στο κείμενο ακριβώς κάτω από το τύπο δωματίου.

Πληρώνω Προκαταβολή στην Zantehotels4u.com;

Η Zantehotels4u.com θα χρεώσει την πιστωτική σας κάρτα το ποσό του 15% ή 20% (για τα Best Seller Καταλύματα) του συνολικού κόστους, ως προκαταβολή για να εξασφαλίσει την κράτησή σας. Το υπόλοιπο ποσό 85% ή 80% θα το καταβάλετε κατά την άφιξη. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλοι οι φόροι. Δεν υπάρχουν κρυφές ή επιπλέον χρεώσεις. Η τιμή που βλέπετε είναι η τιμή που πληρώνετε!Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης παρακαλείστε να συμβουλευτείτε την ενότητα ακύρωση/ τροποποίηση της κράτησης, μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μας με e-mail: info@zantehotels4u.com.

Προσφέρει η Zantehotels4u.com ειδικές εκπτώσεις ή εκπτώσεις με αερογραμμές ή κάρτες ξενοδοχείων για τακτικούς πελάτες;

Η Zantehotels4u.com παρέχει τις καλύτερες διαθέσιμες τιμές για τις μέρες της διαμονής σας. Δεν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον εκπτώσεις στην τιμή.

Πληρώνω ολόκληρο το ποσό για τη διαμονή του/των παιδιού/παιδιών μου;

Πληροφορίες σχετικά με παιδιά βρίσκονται στο 'Πολιτικές Ξενοδοχείου'· παρακαλείστε σημειώστε τα εξής:

 • Επιπλέον χρεώσεις για παιδιά, εάν υπάρχουν, δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της κράτησης.
 • Κατά τη διαδικασία της online κράτησης, παρακαλείστε να δηλώσετε το αίτημά σας για επιπλέον κρεβάτια/βρεφικές κούνιες στο πεδίο για Σχόλια.
 • Εάν έχετε κάνει ήδη κράτηση δωματίου, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο email επιβεβαίωσης και στο Η Κράτησή μου για να ζητήσετε ένα επιπλέον κρεβάτι.
 • Σας συμβουλεύουμε να τηλεφωνήσετε στο ξενοδοχείο πριν από την άφιξή σας για την εγγύηση  του αίτημάτος σας. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου στο email επιβεβαίωσης.
Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επιβεβαιώσετε τη διαθεσιμότητα, πριν κάνετε κράτηση.

Τι επιπλέον χρεώσεις θα έχω;

Για τη διαμονή σας, θα χρεωθεί τε μόνο για οτιδήποτε extra  χρησιμοποιήσετε κατα την διάρκεια της διαμονής σας. Επιπλέον χρεώσεις επιβάλλονται  για χρήση  μίνι μπαρ, υπηρεσία δωματίου, εγκαταστάσεις σπα, πλυντήριο, κλιματισμό και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Διαδικασία Κράτησης

Πώς μπορώ να κάνω μια κράτηση στην Zantehotels4u.com;

Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Internet όλο το 24ωρο στην Zantehotels4u.com μέσω διαδικτύου  ή καλέστε την ομάδα μας στο (0030) 26950 41480

 • Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ με 5μμ
 • Σάββατο 9πμ έως 5μμ
 • Κυριακή 9 π.μ. έως 14:00.

Μπορώ να κάνω κράτηση αν δεν έχω ηλεκτρονική διεύθυνση;

Bεβαίως  μπορείτε, εάν  τηλεφωνήσετε στην εξειδικευμένη ομάδα μας  που θα είναι πάντα σε θέση να σας βοηθήσει (βλέπε παραπάνω ώρες λειτουργίας).

Πώς μπορώ να διατυπώσω ένα ειδικό αίτημα; Για παράδειγμα: θέα στη θάλασσα, δύο μονά κρεβάτια, δωμάτιο σε συγκεκριμένο όροφο ή ειδικές διαιτητικές προτιμήσεις;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε ειδικά αιτήματα στο πλαίσιο «Παρατηρήσεις», στη σελίδα του «Επικοινωνία». Αφού λάβετε επιβεβαίωση της κράτησης σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το ξενοδοχείο για να  σας επιβεβαιώσουν  ότι το αίτημά σας  μπορεί να ικανοποιηθεί.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση για group;

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα που βρίσκεται στην παράγραφο Κρατήσεις για γκρουπ ή να μας αποστείλετε e-mail στο info@zantehotels4u.com με τις ακόλουθες λεπτομέρειες: Ημερομηνία άφιξης, αριθμό διανυκτερεύσεων, τον προορισμό και το όνομα ξενοδοχείου εφόσον  γνωρίζετε, τον αριθμό των δωματίων που επιθυμείτε περιλαμβάνοντας λεπτομέρειες σχετικά με τα παιδιά και τις ηλικίες τους, τον προϋπολογισμό των διακοπών σας, και  τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας. Ομαδικές κρατήσεις μπορούν να φέρουν διαφορετικές πολιτικές ακύρωσης από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα του ξενοδοχείου.

Τύποι δωματίων

Έχουμε μικρά παιδιά. Μπορούμε να έχουμε επιπλέον κρεβάτια στο δωμάτιο;

Πληροφορίες σχετικά με παιδιά και επιπλέον κρεβάτια/βρεφικές κούνιες βρίσκονται στην παράγραφο 'Πολιτικές Ξενοδοχείων'.Παρακαλείστε να έχετε υπόψη σας τα εξής:

 • Οι επιπλέον χρεώσεις για παιδιά, εάν υπάρχουν, δεν περιλαμβάνονται στην τιμή της κράτησης.
 • Κατά τη διαδικασία της online κράτησης, παρακαλείστε να δηλώσετε το αίτημά σας για επιπλέον κρεβάτια/βρεφικές κούνιες στο πεδίο για Σχόλια.
 • Σας συμβουλεύουμε να τηλεφωνήσετε στο ξενοδοχείο πριν από την άφιξή σας για την εγγύηση του αιτήματός σας. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου στο email επιβεβαίωσης.
Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επιβεβαιώσετε τη διαθεσιμότητα, πριν κάνετε κράτηση.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα δίκλινο double δωμάτιο και σε ένα δίκλινο twin δωμάτιο;

Το Δίκλινο Δωμάτιο έχει ένα διπλό κρεβάτι και το Twin Δωμάτιο έχει 2 μονά κρεβάτια. Σε περίπτωση που ένα δωμάτιο λέγεται Double /Twin σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τους δύο τρόπους. Μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο κρεβατιού που προτιμάτε στο πεδίο για τα «Ειδικά Αιτήματα» κατά την διαδικασία της κράτησης.

Τι σημαίνουν τα "Προσφορά", "Μη επιστρέψιμη Χρέωση" κτλ;

Σημαίνει ότι οι πολιτικές αυτού του τύπου δωματίου διαφέρουν από την κανονική πολιτική του ξενοδοχείου, συνήθως λόγω της χαμηλής τιμής.

Αναζήτηση

Πού μπορώ να βρω το τηλέφωνο ή/και το e-mail του ξενοδοχείου;

Όλα τα στοιχεία του ξενοδοχείου, όπως το τηλέφωνο και το email, περιλαμβάνονται στην επιβεβαίωση της online κράτησης, στο email επιβεβαίωσης και στο Η Κράτησή μου.

Πώς μπορώ να δω την τιμή ενός δωματίου;

Αφού εισάγετε τις ημερομηνίες της διαμονής σας, οι τιμές θα εμφανιστούν δίπλα στους διαθέσιμους τύπους δωματίων.

Μπορώ να κάνω κράτηση δωματίου για σήμερα μέσω του ιστοχώρου σας;

Ναι, μπορείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει σωστά όλες τις πληροφορίες, ειδικά τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς ο χρόνος μας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση λάθους στην κράτησή σας είναι περιορισμένος.

Πώς μπορώ να βρω τα διαθέσιμα ξενοδοχεία για την περίοδο που θέλω να διαμείνω;

Η Zantehotels4U.com εμφανίζει αυτόματα μόνο όσα ξενοδοχεία έχουν διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες που επιλέξατε.

Μπορώ να ψάξω για ξενοδοχεία ανά τιμή;

Ναι, αλλά μόνο αφού επιλέξετε έναν προορισμό και τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Αφού το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μία λίστα με διαθέσιμα ξενοδοχεία. Στο πάνω μέρος της σελίδας θα δείτε τη μπάρα 'Ταξινόμηση ανά', που περιλαμβάνει την επιλογή ταξινόμησης σύμφωνα με τις τιμές ξενοδοχείων. Όταν κάνετε κλικ στο 'τιμή', μπορείτε να ταξινομήσετε τα ξενοδοχεία ανά τιμή, σε συνδυασμό με συγκεκριμένους διαθέσιμους τύπους δωματίων.

Πού βρίσκεται το ξενοδοχείο;

Στα αριστερά της σελίδας στα ξενοδοχείου της Zantehotels4U.com θα δείτε ένα χάρτη. Κάνοντας κλικ στο 'Εμφάνιση χάρτη' μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο που αναζητήσατε θα είναι σε πορτοκαλί, ενώ τα κοντινά ξενοδοχεία σε μπλε. Το email επιβεβαίωσής σας θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που θα σας επιτρέπει να δείτε τη διαδρομή σας προς το ξενοδοχείο.

Πώς μπορώ να ψάξω για ξενοδοχεία που προσφέρουν οικογενειακά δωμάτια;

Αφού έχετε εισάγει τον προορισμό σας και τον αριθμό των ενηλίκων και των παιδιών και ξεκίνησετε την αναζήτησή σας θα δείτε μια λίστα με ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία που εμφανίζονται θα είναι εκείνα  που μπορούν να ταιριάξουν με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Καιρός στη Ζάκυνθο

Πως είναι ο καιρός στη Ζάκυνθο;

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με μεσογειακό κλίμα. Τα καλοκαίρια της είναι ζεστά με μεγάλη ηλιοφάνεια και ο χειμώνας της με ήπιες βροχοπτώσεις. Οι καλοκαιρινές βροχές είναι σπάνιες στη Ζάκυνθο, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο οι βροχοπτώσεις είναι αρκετές και το επίπεδο της υγρασίας είναι εξίσου υψηλό και το καλοκαίρι.

Κρίση στην Ελλάδα

Τι γίνεται με την κρίση στην Ελλάδα; Η Ζάκυνθος δεν επηρεάζεται;

Τα επεισόδια αλλά και οι απεργίες που γίνονται κυρίως στις μεγάλες πόλεις είναι τοπικές εξεγέρσεις και δεν επηρεάζουν τη Ζάκυνθο. Η Ζάκυνθος είναι ένα ήρεμο νησί, με κύριο κλάδο απασχόλησης τον τουριστικό, και βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ. από την Αθήνα ή περίπου πέντε ώρες μακριά.

Μεταφορά στη Ζάκυνθο

Πώς να έρθω αεροπορικώς στη Ζάκυνθο;

Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς από την Αθήνα το καλοκαίρι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και η πτήση διαρκεί περίπου 55’.  Κατά την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος η Ζάκυνθος έχει άμεση εξυπηρέτηση με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις με διεθνείς, ναυλωμένες πτήσεις αλλά και πτήσεις charter. Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου απέχει 4χλμ. Από την πόλη της Ζακύνθου και από κει μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με mini bus ή με ταξί.
Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο: +30 210 9666666, ή στο 0801-44444 ή στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορικής εταιρείας.

Πώς να έρθω με καράβι στη Ζάκυνθο;

Αν επιθυμείτε να έρθετε στη Ζάκυνθο με καράβι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από την Κυλλήνη. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

 • Γραφείο Ζακύνθου +30 26950-22083, +30 256950 -41500, +30 26950 - 48267 FAX: +30 26950 – 48301,
 • Γραφείο Κυλλήνης +30 26230-92422, +30 26230 - 92100, +30 26230 – 92385,
 • Γραφείο Αθήνας +30 210-3249997, +30 210 -4174459.
 • Επίσης από Κεφαλονιά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούνται δρομολόγια με πλοιάρια προς τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών της Ζακύνθου.

Πώς να έρθω οδικώς στη Ζάκυνθο;

Επίσης μπορείτε να ταξιδέψετε οδικώς μέχρι την Κυλλήνη με δικό σας μεταφορικό μέσο ή με κτελ που ξεκινάει από Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Αθήνα-Ζάκυνθος: Το ταξίδι διαρκεί περίπου πέντε ώρες (τέσσερις ώρες η διαδρομή με το λεωφορείο και μία ώρα με το καράβι από την Κυλλήνη. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: Κτελ Κηφισού (Αθήνας): +30 210 5129432,
Κτελ Ζακύνθου: +26950 22255, +30 26950 42656.

Πάτρα-Ζάκυνθος: Το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες (μία ώρα η διαδρομή με το λεωφορείο και μία ώρα με το καράβι από την Κυλλήνη. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: Κτελ Πάτρας: +30 2610 272246

Θεσσαλονίκη- Ζάκυνθος: Το ταξίδι διαρκεί περίπου εννιά ώρες (οχτώ ώρες η διαδρομή με το λεωφορείο και μία ώρα με το καράβι από την Κυλλήνη και εξυπηρετεί τις περιοχές Θεσσαλονίκη - Κατερίνη - Λάρισα - Αλμυρός - Βόλος - Λαμία.  Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

Κτελ Θεσσαλονίκης +30 2310- 551057, +30 2310 – 550628,

Κτελ Κατερίνης +30  23510 - 23383, +30 23510 -29630,

Κτελ Λάρισας +30  2410 – 554111,

Κτελ  Αλμυρός - Βόλος +30 24220 - 21559, +30 24220 -24491,

Κτελ Λαμίας +30 22310 -93094, +30 22310 93890.

Πως μπορώ να μετακινηθώ μέσα στη Ζάκυνθο;

Για την μετακίνηση σας στη Ζάκυνθο μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι αν δεν έχετε δικό σας μέσο, ή να χρησιμοποιήσετε το τοπικό κτελ που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: +26950 22255, +30 26950 42656.

Παραλίες στη Ζάκυνθο

Παραλίες στο Λαγανά

Παραλία Λαγανά
Η παραλία του Λαγανά, μια παραλία με άμμο και ρηχά νερά είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ζακύνθου και βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού. Από την παραλία του Λαγανά ξεκινούν καραβάκια για το Μαραθονήσι και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Επίσης πάνω στην παραλία υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μπαράκια και εστιατόρια για να απολαύσετε το φαγητό και ποτό σας. Αν επιθυμείτε να χαλαρώσετε σε μια ήρεμη τοποθεσία τότε ιδανική επιλογή είναι να περπατήσετε προς τη μία ή την άλλη πλευρά του Λαγανά όπου θα βρείτε πιο ήρεμες παραλίες.

Παραλία Αγίου Σώστη

Η παραλία του Άγιου Σώστη βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Λαγανά και είναι μια στενή παραλία με άμμο και βότσαλο και ρηχά νερά με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου θα βρείτε μπαρ και ταβέρνες με νόστιμες συνταγές και καταπληκτική θέα στο Μαραθονήσι.

Παραλία Πόρτο Κούκλα
Μπορείτε να περπατήσετε προς τα εκεί από την παραλία του Λαγανά και να απολαύσετε μια ήρεμη μέρα δίπλα στην θάλασσα. Η παραλία Πόρτο Κούκλα είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση. Από κει μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα ή να επιλέξετε ένα από τα καραβάκια για να δείτε το Μαραθονήσι, τις Γαλάζιες Σπηλιές ή ακόμα να δείτε από κοντά τη θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta στον κόλπο του Λαγανά.

Παραλίες στο Βασιλικό

Παραλία Πόρτο Ζόρο- Azurro Beach Club
Στην παραλία Πόρτο Ζόρο που βρίσκεται στο Βασιλικό στην νοτιοανατολική πλευρά της Ζακύνθου θα βρείτε το Azurro Beach Club ένα από τα πιο ωραία μέρη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το μπάνιο σας. Η παραλία βρίσκεται σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Ζακύνθου ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση με φόντο το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσα. Στο τέρμα της παραλίας μπορείτε να βρείτε άργιλο για μια πλήρη περιποίηση προσώπου και σώματος και στη συνέχεια να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας στο μπαρ-εστιατόριο. Το Azurro Beach Club διαθέτει τρία παρκινγκ και η πρόσβαση εκεί είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν αρκετές πινακίδες.

Παραλία Μπανάνα
Η παραλία Μπανάνα μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ζακύνθου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού και είναι ιδανική για βόλτες κατά μήκος της καθώς και διασκεδαστικές βουτιές στα ζεστά νερά της. Η παραλία είναι ρηχή, με πεντακάθαρα ζεστά νερά και άμμο απολύτως ασφαλής και για μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση καθώς και πλήθος θαλάσσιων σπορ. Εδώ θα βρείτε και μπαρ που προσφέρουν δροσερά ποτά και καφέδες καθώς και ελαφριά σνακ και γεύματα.

Παραλία Αγίου Νικολάου
Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ζακύνθου και είναι μια πολύ δημοφιλής παραλία. Με μια εξαιρετική ποικιλία θαλάσσιων σπορ καθώς και σχολή καταδύσεων στο τέρμα της παραλίας είναι η ιδανική επιλογή για εσάς που αγαπάτε τις δραστηριότητες στην παραλία. Τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία γεμίζει κόσμο και το Ammos Beach Club που βρίσκεται εκεί είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη. Για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε το καλοκαιρινό σας μπάνιο με λίγο αθλητισμό ιδανική επιλογή να παίξετε βόλεϊ ή ρακέτες στην παραλία. Και για λίγο πιο ήρεμες βουτιές η διπλανή παραλία σας προσφέρει καταφύγιο από τη ζέστη του καλοκαιριού και παράλληλα η ταβέρνα που βρίσκεται εκεί σας προσκαλεί να δοκιμάσετε παραδοσιακές Ζακυνθινές συνταγές.

Παραλία Πλάκα
Η παραλία Πλάκα, μια παραλία με άμμο και ρηχά νερά, βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου κοντά στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση και είναι ιδανική για ξεκούραση και χαλάρωση δίπλα στο κύμα.

Παραλία Γέρακας
Η πιο νότια παραλία της Ζακύνθου είναι μια αμμώδης παραλία με μεγάλο μήκος και ρηχά καταγάλανα νερά. Η παραλία του Γέρακα είναι μία από τις πιο σημαντικές παραλίες, μέρη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, όπου η υπό εξαφάνιση Caretta Caretta γεννά τα αυγά της. Η πρόσβαση στην παραλία του Γέρακα δεν επιτρέπεται μισή ώρα πριν τη δύση του ηλίου έως και μία ώρα μετά το ξημέρωμα. Στην παραλία του Γέρακα επισκεφτείτε το κέντρο πληροφόρησης για την άγρια φύση.

Παραλίες στις Βολίμες

Παραλία Ναυάγιο
Η πιο φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου και είναι προσβάσιμο μόνο με καραβάκι ή σκάφος. Με βαθιά, καταγάλανα νερά και παραλία από λευκό βότσαλο, δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό που συμπληρώνεται από τους απότομους βράχους και το καράβι «Παναγιώτης» που μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία και ναυάγησε εκεί το 1982. Μία υπέροχη παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας με φόντο την καταπράσινη βλάστηση.

Παραλία Πόρτο Βρώμη

Η παραλία Πόρτο Βρώμη βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου και είναι ένας μικρός κόλπος με βαθιά νερά και λευκή άμμο, ιδανικός για ψάρεμα. Από κει μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να επισκεφτείτε τις Γαλάζιες σπηλιές και το Ναυάγιο ή ακόμα και να νοικιάσετε ποδήλατο θαλάσσης και κανό. Στην παραλία υπάρχει και μια μικρή καντίνα από όπου μπορείτε να αγοράσετε νερό, καφέδες, αναψυκτικά και σνακ.

Πόρτο Λιμνιώνας και Πόρτο Ρόξα

Οι κόλποι του Πόρτο Λιμνιώνα και Πόρτο Ρόξα, δύο κόλποι με καταγάλανα, βαθιά νερά, βρίσκονται στο βορειοδυτικό μέρος της Ζακύνθου και περιβάλλονται από βράχους που σχηματίζουν σπηλιές ιδανικές για εξερεύνηση. Μετά το μπάνιο σας στο Πόρτο Λιμνιώνα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στην οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται εκεί. Στο Πόρτο Ρόξα δοκιμάστε να βουτήξετε από τις εξέδρες και στη συνέχεια απολαύστε την ηλιοθεραπεία σας στις ξαπλώστρες που διατίθενται γύρω από την ταβέρνα που υπάρχει εκεί καθώς και το μεσημεριανό σας γεύμα.

Παραλία Ξύγκια
Η μοναδική παραλία της Ζακύνθου με ιαματικά νερά που περιέχει θειάφι βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Ζακύνθου. Τα νερά της είναι καταγάλανα και βαθιά και η μικρή παραλία με το λευκό βότσαλο προσφέρει μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχει μια μικρή καντίνα στην κορυφή του λόφου που έχει εγκαταστήσει ένα μοναδικό σύστημα με καλάθι και μπορεί να σας στείλει μέσω αυτού κατευθείαν τα πράγματα σας στην παραλία.  

Παραλία Άγιος Νικόλαος Βολιμών
Μια μικρή παραλία με άμμο και βότσαλο και βαθιά καταγάλανα νερά ιδανική για κολύμπι, βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ζακύνθου. Από κει αναχωρούν καραβάκια για το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες σπηλιές καθώς επίσης και το πλοίο για Κεφαλονιά. Στην παραλία υπάρχουν μερικές ξαπλώστρες και αρκετές ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τοπική κουζίνα.

Ακρωτήρι Σκινάρι
Το ακρωτήρι Σκινάρι βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Ζακύνθου. Στο Σκινάρι δεν υπάρχει παραλία, όμως από κει αναχωρούν καθημερινά καραβάκια για το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες σπηλιές. Αν ακολουθήσετε τις πινακίδες και κατεβείτε τα σκαλιά μπορείτε να βουτήξετε κατευθείαν στη θάλασσα και να κολυμπήσετε προς τα αριστερά για περίπου πενήντα μέτρα. Εκεί θα βρείτε μια μικρή είσοδο για μία από τις Γαλάζιες Σπηλιές, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε προς τα μέσα, κάτι που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς.

Παραλία Μακρύς Γιαλός
Αν θέλετε να απολαύσετε κολύμπι και κατάδυση η παραλία Μακρύς Γιαλός με τα βαθιά καταγάλανα νερά και την παραλία με το λευκό βότσαλο, στη βορειοανατολική πλευρά της Ζακύνθου είναι ιδανική. Εδώ μπορείτε να βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και ένα μικρό μπαράκι. Ακόμα από εδώ ξεκινούν καραβάκια προς το Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Τριγύρω μπορείτε να βρείτε κάποιες ταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τοπικές συνταγές.

Μικρό νησί
Το μικρό νησί βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Ζακύνθου και είναι ένα μικρό ψαροχώρι, με λευκά παραδοσιακά σπίτια και γραφικές ταβέρνες. Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στους μικρούς κολπίσκους με τα βαθιά καταγάλανα νερά που βρίσκονται γύρω από το χωριό.

Παραλίες στο Τσιλιβί

Παραλία Τσιλιβί
Η παραλία του Τσιλιβί βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ζακύνθου και είναι μια παραλία με ρηχά νερά και άμμο που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα. Η παραλία είναι προσβάσιμη από το θέρετρο του Τσιλιβί και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση και πλήθος θαλάσσιων σπορ όπως τζετ σκι ή θαλάσσιο ποδήλατο για να δοκιμάσετε καθώς και σνακ μπαρ με δροσιστικά ποτά, καφέδες και γεύματα. Το Τσιλιβί έχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα, σουπερ μάρκετ, μπαρ και εστιατορίων.

Παραλίες Μπούκα, Τραγάκι, Άμπουλα, Κυψέλη, Ψαρού, Αμμούδι
Στο ανατολικό μέρος της Ζακύνθου μεταξύ του Τσιλιβί και των Αλυκών βρίσκεται ένα πλήθος παραλιών με ρηχά νερά και άμμο. Οι παραλίες της Μπούκας, Τραγάκι, Άμπουλα, Κυψέλη, Ψαρού και Αμούδι είναι ιδανικές για καταδύσεις και όχι τόσο πολυσύχναστες και δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας. Οι περιοχές αυτές είναι παραδοσιακές με μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες στη Ζάκυνθο.

Παραλίες στο Καλαμάκι

Παραλία Καλαμακίου
Η παραλία του Καλαμακίου βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ζακύνθου και είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και πεντακάθαρα ρηχά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση και ιδανική για να περάσετε εκεί τη μέρα με την οικογένεια σας ή να περπατήσετε από τη μία άκρη της ως την παραλία του Λαγανά. Η παραλία του Καλαμακίου είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και για αυτό το λόγο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτήν το βράδυ καθώς είναι ο τόπος όπου η προς εξαφάνιση Caretta Caretta γεννά τα αυγά της.

Παραλίες στο Αργάσι

Παραλία Αργασίου
Η παραλία του Αργασίου είναι μια παραλία που σχηματίζει πολλούς μικρούς κολπίσκους και βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ζακύνθου. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και εστιατορίων, όπως επίσης και τα καλύτερα θαλάσσια σπορ στη Ζάκυνθο. Η παραλία του Αργασίου είναι εύκολα προσβάσιμη με άνετο παρκινγκ κοντά.

Παραλίες στις Αλυκές - Αλυκανάς

Παραλίες Αλυκές και Αλυκανάς
Οι παραλίες των Αλυκών και του Αλυκανά χωρίζονται από ένα μικρό ποταμάκι που ονομάζεται Σκούρτης και βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για δύο ρηχές παραλίες με άμμο ιδανικές για μικρά παιδιά. Οι παραλίες είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση και πλήθος θαλάσσιων σπορ, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για μια οικογενειακή μέρα δίπλα στη θάλασσα. Επίσης δίπλα στις παραλίες υπάρχουν άφθονες θέσεις παρκινγκ. Τα θέρετρα των Αλυκών και του Αλυκανά έχουν ποικιλία εστιατορίων, μπαρ και μαγαζιών με σουβενίρ για να επισκεφτείτε.

Παραλία Ναυάγιο

 

Παραλία Ναυάγιο
Η πιο φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου και είναι προσβάσιμο μόνο με καραβάκι ή σκάφος. Με βαθιά, καταγάλανα νερά και παραλία από λευκό βότσαλο, δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό που συμπληρώνεται από τους απότομους βράχους και το καράβι «Παναγιώτης» που μετέφερε παράνομα τσιγάρα από την Τουρκία και ναυάγησε εκεί το 1982. Μία υπέροχη παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας με φόντο την καταπράσινη βλάστηση.

 

Παραλίες στο Κερί

Μαραθονήσι
Το Μαραθονήσι είναι ένα μικρό νησάκι στον κόλπο του Λαγανά. Είναι επίσης γνωστό ως το νησί της Χελώνας γιατί αν δει κανείς το Μαραθονήσι από απόσταση θυμίζει μια τεράστια χελώνα. Το νησί είναι ένας από τους τόπους που η υπό εξαφάνιση χελώνα Caretta Caretta γεννά τα αυγά της και αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί με βάρκα ή καραβάκι. Στο Μαραθονήσι υπάρχουν δύο παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά και σπηλιές για να εξερευνήσετε. Οι παραλίες είναι ιδανικές για χαλάρωση κάτω από τον ζεστό ήλιο, ενώ στην παραλία δεν υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες ή μπαρ λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας.

Λίμνη Κεριού
Η Λίμνη του Κεριού βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Ζακύνθου και αποτελείται από άμμο και βότσαλο και βαθιά καθαρά νερά. Στην παραλία υπάρχουν κάποιες ξαπλώστρες αλλά μια καλή πηγή σκιάς είναι τα δέντρα που υπάρχουν εκεί. Η Λίμνη του Κεριού είναι ένα πολύ δημοφιλές σημείο αναχώρησης για καραβάκια που κάνουν εκδρομές στο Μαραθονήσι και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Ο παραλιακός δρόμος έχει αρκετές ταβέρνες και καφετέριες για να πιείτε τον καφέ σας ή να απολαύσετε το γεύμα σας.

Παραλία Μαραθιάς
Η παραλία του Μαραθιά βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Ζακύνθου δίπλα στο Κερί και είναι μια σχετικά ήρεμη παραλία από βότσαλο με βαθιά νερά. Στην παραλία δεν υπάρχουν μπαρ αλλά υπάρχουν μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες και λίγες ταβέρνες με νόστιμες παραδοσιακές συνταγές.  
 

Τοπικά προιόντα

Ποια είναι τα τοπικά προιόντα και που μπορώ να τα βρώ;

Η Ζάκυνθος έχει πλούσια αγροτική παραγωγή και ως συνέπεια μπορείτε να βρείτε φρέσκα τοπικά προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές. Αυτά είναι:

 • Παστέλι
 • Μαντολάτο
 • Μάντολες
 • Λαδοτύρι
 • Κρασί
 • Σταφίδα
 • Λάδι
 • Μέλι

Τα περισσότερα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν παντού, από μικρά παντοπωλεία, ιδιώτες αλλά και μεγαλύτερα σουπερ μάρκετ. Η πλειοψηφία των Ζακυνθινών ασχολείται με την αγροτική παραγωγή για αυτό απλά ρωτήστε τους και θα σας πούνε που μπορείτε να βρείτε τοπικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ξενοδοχεία φιλικά προς ομοφυλόφιλους

Υπάρχουν ξενοδοχεία φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους στη Ζάκυνθο;

Στη Ζάκυνθο μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί ως προς την προσωπικότητα αλλά και τις προτιμήσεις.

Η Ζantehotels4u.com συνεργάζεται με: το ξενοδοχείο Μαρίνος τσο Καλαμάκι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Two Brothers στο Καλαμακι που είναι φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους.

Παραδόσεις στη Ζάκυνθο

Ζακυνθινές Παραδόσεις

Στη Ζάκυνθο οι παραδόσεις είναι πλούσιες και κάθε στιγμή μοναδική. Χαρακτηριστικά εδώ είναι το Πάσχα, τα Καρναβάλια αλλά και το καλοκαίρι και ειδικά ο Αύγουστος όπου οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο, τον πολιούχο Άγιο του νησιού είναι μεγαλοπρεπείς.

Το Πάσχα στη Ζάκυνθο: Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς αναβιώνουν μοναδικά έθιμα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη περιοχή της χώρας και διαμορφώθηκαν κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες και επιδράσεις που δέχτηκε η Ζάκυνθος στο διάβα των αιώνων. Από τη λιτανεία του Εσταυρωμένου το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς και την ευλογία του πλήθους με τον Εσταυρωμένο από το Μητροπολίτη Ζακύνθου, ως την περιφορά του Επιταφίου, η οποία πραγματοποιείται στις 4 τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και πρόκειται για ένα έθιμο που τελείται στη Ζάκυνθο από το 1644. Μετά της επιστροφή του Επιταφίου ακούγεται από τη Μητρόπολη το «Gloria in excelsis Deo»που σημαίνει «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ» και την ίδια στιγμή στην Πλατεία Αγίου Μάρκου πραγματοποιείται το «Κομμάτι» ή «Γκλόρια» δηλαδή η πρώτη Ανάσταση και ακολουθεί το σπάσιμο των σταμνών, έθιμο που γοητεύει ιδιαίτερα τους επισκέπτες.

Καρναβάλι στη Ζάκυνθο: Το Ζακυνθινό Καρναβάλι συνδέθηκε, στο διάβα των αιώνων με την πορεία του νησιού στο χώρο και στο χρόνο. Επηρεάστηκε πολύ από τους Βενετούς και από τα ιδιόμορφα τοπικά ήθη και έθιμα. Το τελευταίο Σάββατο των Αποκρεών γίνεται ένα μοναδικό δρώμενο ο Βενετσιάνικος γάμος στο Τζάντε ο οποίος περιλαμβάνει μια λαμπερή πομπή με κοστούμια εποχής που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου γίνεται η Στέψη. Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή πραγματοποιείται το Πόβερο Καρναβάλι, όπου κηδεύουν μια μάσκα και μετά την καίνε με την ελπίδα ότι μέσα από τη στάχτη  θα παραμείνει η σπίθα για το επόμενο Καρναβάλι.

Γκιόστρα: Η Γκιόστρα είναι ένα ιππικό αγώνισμα. Ξεκίνησε, σαν κονταρομαχία μεταξύ έφιππων Βενετών αρχόντων. Με το χρόνο, όπως εξελίχθηκε σε επίδειξη δεξιοτεχνίας και αποτελούσε το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς Το έθιμο αυτό είχε άμεση σχέση με την Αποκριά και παλιότερα γινόταν την Πέμπτη της Τυρινής. Σήμερα, η Γκιόστρα πραγματοποιείται από το σωματείο “Giostra di Zante”, δύο φορές το χρόνο: Την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πανηγύρια στη Ζάκυνθο: Στη διάρκεια της πολύπαθης ιστορίας του νησιού και μετά από τις πολυάριθμες εισβολές που αναγκάστηκαν να υποστούν οι κάτοικοί του, γεννήθηκαν στη Ζάκυνθο πολλές λαϊκές παραδόσεις συνδεδεμένες βασικά με την θρησκευτική λατρεία που ένωνε τους νησιώτες στις μάχες εναντίον των κατακτητών. Μέσα στους αιώνες, οι λαϊκές γιορτές θρησκευτικού χαρακτήρα, των οποίων η παράδοση ακολουθείται μέχρι σήμερα, αντιπροσώπευαν στιγμές συνεύρεσης και διασκέδασης ιδίως για τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις που ήταν αποκλεισμένες από τις άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σήμερα οι λαϊκές γιορτές είναι πάρα πολλές και επιτρέπουν σε δεκάδες χωριά, μικρά και μεγάλα, να ζωντανέψουν με χιλιάδες φώτα και χρώματα.

 • Στις 3 του Μάη γιορτάζεται στο χωριό Μαχαιράδο η γιορτή των Αγίων Μαύρας και Τιμοθέου. Το μεγάλο πανηγύρι όμως γίνεται συνήθως την πρώτη Κυριακή του Ιούνη. Ο Ναός αυτός κάηκε ολοσχερώς τον περασμένο Δεκέμβριο του 2005 και γίνονται προσπάθειες για την επανοικοδόμησή του.
 • Στις 21 του Μάη είναι τοπική γιορτή, καθότι το έτος 1864 ενώθηκαν τα Ιόνια Νησιά με τη μητέρα Ελλάδα.
 • Στις 24 Ιουνίου, γιορτή του Αϊ  Γιαννιού του Κλήδωνα, οι κάτοικοι ανάβουνε φωτιές (κ. φουγκαρίες) από ξερά χόρτα την παραμονή το βράδυ και πηδάνε πάνω από αυτές για γούρι. Το έθιμο φυσικά αυτό έχει σχέση με την αρχαιοελληνική λατρεία του Δωδεκάθεου.
 • Στις 17 Ιουλίου γιορτάζει το χωριό Φαγιά ή Αγία Μαρίνα στη Ρίζα.
 • Στις 22 Ιουλίου γίνεται ωραίο πανηγύρι στο βουνίσιο χωριό Μαριές με τη συνοδεία «ταμπουρλονιάκαρου», καθότι γιορτάζεται η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία διέδωσε το Χριστιανισμό στο νησί το έτος 34 μ.Χ.
 • Στις 26 Ιουλίου γίνεται στο ορεινό χωριό Άγιος Λέων το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Αντίστοιχα λαϊκά πανηγύρια την ημέρα αυτή γίνονται και στα χωριά Βολίμες και Μπελούσι.
 • Στις 31 Ιουλίου στη συνοικία Άμμος της πόλης γίνεται το βράδυ το λαϊκό έθιμο της «μαλλιαρής», όπου βουτάνε τα μεσάνυχτα στη θάλασσα και βγάζουνε πέτρες χορταριασμένες (κ. μαλλιαρές), που τις φυλάνε στο σπίτι για γούρι.
 • Στις 15 Αυγούστου γίνονται πανηγύρια για την Παναγία στη Φανερωμένη της πόλης, και στα χωριά Καταστάρι και Άγιος Δημήτριος.
 • Στις 24 Αυγούστου είναι η θρησκευτική γιορτή προς τιμήν του αγίου προστάτη του νησιού αλλά στην πόλη της Ζακύνθου οι προετοιμασίες αρχίζουν μερικές ημέρες πριν και η κορύφωση φτάνει το βράδυ της 24ης με μια μεγαλόπρεπη λιτανεία και πυροτεχνήματα.
 • Το επόμενο Σάββατο γίνεται ωραίο λαϊκό πανηγύρι στο μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου εκεί έζησε ο Άγιος Διονύσιος 38 χρόνια.
 • Ακολουθούν τις επόμενες κατά σειρά Κυριακές πολύ γραφικά πανηγύρια στο χωριό Γαϊτάνι προς τιμήν του οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, που το λείψανό του το έφεραν το 1669 Κρήτες πρόσφυγες από την Κρήτη, στο χωριό Βανάτο προς τιμή της Ιερής εικόνας της Παναγούλας και στο χωριό Καλλιπάδο,το πανηγύρι της Σπηλούλας, σε ιδιωτικό γραφικό εξωκκλήσι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που βρέθηκε σε παρακείμενη σπηλιά.
 • Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζει το Σιναϊτικο μετόχι στην Υπεράγαθο, όπου γίνεται λιτανεία της εικόνας της Παναγίας το χάραμα και προσφέρεται δωρεάν σκορδαλιά και μπακαλιάρος στους προσκυνητές.
 • Στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζει το άλλο Σιναϊτικο μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στους Κήπους, προάστιο της πόλης.
 • Στις 17 Δεκεμβρίου γίνεται τριήμερος εορτασμός προς τιμήν του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου με επιβλητική λιτανεία του ιερού Του λειψάνου στους δρόμους της πόλης.
 • Την Παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ γίνεται το «κόψιμο» της χριστοπαραμονιάτικης κουλούρας σε κάθε ζακυνθινό σπίτι, ενώ ραντίζεται με κρασί και λάδι με ειδική τελετουργία πάνω από τη φωτιά και παράλληλα ρίχνονται ντουφεκιές στον αέρα μετά την ανεύρεση του «ηυρέματος» για πανηγυρισμό. Μετά τρώνε όλοι νηστίσιμα εδέσματα.