Καλέστε μας

+30 26950 41480

Εκδρομή χελώνα Caretta Caretta

 • Θαλασσινή εκδρομή σε καταγάλανα νερά
 • Χελώνες καρέτα-καρέτα πλέουν δίπλα σας
 • Βαθύ μπλε και χρυσή άμμος σε ένα μικρό νησί που μοιάζει με «Παράδεισο»

Περιγραφή:

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μία εκδρομή στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, μέσα στον πασίγνωστο κόλπο του Λαγανά; Ο κόλπος του Λαγανά αποτελεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου και προστατεύεται σε εθνικό επίπεδο, αφού εδώ γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα και κολυμπά στα νερά του. Το καλοκαίρι μας δίνει την ευκαιρία να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα και εμείς θέλουμε να σας το χαρίσουμε, παρέα με το θησαυρό του νησιού μας. Οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα εδώ και χρόνια προτιμούν τα νερά της Ζακύνθου. Θέλετε να τις γνωρίσετε και να καταλάβετε το γιατί; Ορίστε ο τρόπος!

Το σκάφος

Θα ταξιδέψετε πλάι στις θαλάσσιες χελώνες με σκάφος με γυάλινο πάτο, έτσι ώστε να βλέπετε καθαρά, τον πλούσιο βυθό της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα πλήρως ασφαλισμένο και ασφαλές σκάφος του 2008, 10μ και 380 ίπποι, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο έως και 48 άτομα.

Ο «καπετάνιος»

Καπετάνιο σε αυτήν την εκδρομή θα έχετε τον Άγγελο, έναν Ζακυνθινό, που εργάζεται στη θάλασσα από το 1993 και αγαπά την αλμύρα της. Έχει δίπλωμα κυβερνήτη και είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Έχει λάβει μέρος σε ειδικό σεμινάριο που έγινε από τους υπευθύνους του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, για να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πλέει δίπλα στις χελώνες, έτσι ώστε να μην τις τραυματίσει και να μην τις ενοχλεί. Πραγματοποιεί ο ίδιος και την ξενάγηση, εξηγώντας σας εκείνα που βλέπετε στα ελληνικά και τα αγγλικά. Και όλα αυτά τα κάνει, γιατί όπως ο ίδιος μας είπε όταν μιλήσαμε μαζί του, «έχω πάντα σα στόχο μου, ο κάθε ένας που επιλέγει να δει αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της φύσης του τόπου μας, να περάσει καλά. Να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι και να νιώθουν όμορφα και γεμάτοι στο τέλος της εκδρομής».

Agenda – Η εκδρομή

Η εκδρομή πραγματοποιείται εντός του κόλπου του Λαγανά, που αποτελεί τμήμα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
 • Ένα σκάφος και εσείς μαζί με τις χελώνες:
  Το σκάφος πλέει δίπλα στις χελώνες και για 30΄- 40΄έχετε τη δυνατότητα να τις παρατηρήσετε από πολύ κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, αρκεί να έχετε λίγη υπομονή.
 • Βουτιές μέσα σε σπηλιές:
  Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε τις σπηλιές της περιοχής Κερί. Το σκάφος μπαίνει μέσα σε δύο καμάρες και θα βουτήξετε στα νερά τους για 10΄- 15΄. Πρόκειται για μία αξέχαστη βουτιά, αφού τόσο χώρος – μέσα στις σπηλιές- όσο και τα νερά είναι μοναδικά.
 • Επίσκεψη στο ζακυνθινό «Παράδεισο»:
  Η τρίτη και μεγαλύτερη στάση πραγματοποιείται στο Μαραθονήσι. Πρόκειται για ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στον κόλπο του Λαγανά, που έχει σχήμα χελώνας. Είναι ένα μέρος που προτιμούν και πολλοί Ζακυνθινοί, ενώ είναι αρκετοί και εκείνοι που το αποκαλούν «Επίγειο Παράδεισο». Θα σταθμεύσετε στη μικρή παραλία, όπου δεν μπορούν να σταματήσουν τα μεγαλύτερα σκάφη με τον πολύ κόσμο, και θα βρεθείτε σε μία παραμυθένια παραλία, ανέγγιχτη και γνήσια, με λευκή, ψιλή άμμο, όπου θα μπορέσετε να κολυμπήσετε για 45΄- 60΄περίπου. Ο χρόνος ποικίλει, αφού η παρατήρηση της χελώνας είναι κάτι που δεν προγραμματίζεται και ίσως χρειαστείτε περισσότερο χρόνο σε αυτό το κομμάτι. Στο σημείο αυτό υπάρχει μία πλωτή καντίνα, αν χρειαστείτε κάτι να το προμηθευτείτε από εκεί.
 • Στάση στο Cameo για φωτογραφία:
  Στη συνέχεια, θα πλεύσετε δίπλα από το νησάκι Cameo, επίσης στον κόλπο του Λαγανά. Πρόκειται για ένα μικρό, ιδιωτικό νησί, το οποίο ήταν κομμάτι της στεριάς, που έπειτα από έναν σεισμό το 1633, αποκολλήθηκε και τώρα πια αποτελεί έναν πολύ όμορφο και διαφορετικό χώρο, τον οποίο επισκεπτόμαστε και εμείς για καφέ ή ποτό, ενώ διοργανώνονται και αρκετοί γάμοι δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, θα σταματήσετε για λίγο, θα βγάλετε φωτογραφίες από το σκάφος και στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για το σημείο από όπου ξεκινήσατε.

Οδηγίες:

Δρομολόγια: Πραγματοποιούνται καθημερινά τρία δρομολόγια.
 • 9:00 (Δεν παρέχεται μεταφορά)
 • 12.00 (Με δωρεάν μεταφορά για τις περιοχές: Καλαμάκι, Λαγανάς, Αργάσι)
 • 15.00 (Δεν παρέχεται μεταφορά)
Αναχώρηση: Η αναχώρηση γίνεται από το Λαγανά.
Διάρκεια: Η διάρκειά της είναι 3ώρες.
Μεταφορά: Παρέχεται και η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μόνο από και προς τις περιοχές: Καλαμάκι, Λαγανάς, Αργάσι
Γλώσσες: Οι πληροφορίες για όσα θα βλέπετε κατά τη διάρκεια της εκδρομής δίνονται από τον καπετάνιο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Συμβουλές:
 • Η καλύτερη ώρα για να πραγματοποιήσετε την εκδρομή σας αν έχετε οικογένεια, είναι το δρομολόγιο των 12.
 • Τα νεαρά παιδιά, που προτιμούν το Λαγανά και είναι γνωστά σε όλους για τη φασαρία της νιότης τους, επιλέγουν συνήθως το δρομολόγιο των 15.00. Αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σας ενοχλήσει, τότε είναι καλύτερο να διαλέξετε ένα από τα άλλο δύο δρομολόγια.

Περιορισμοί και ασφάλεια: Για να πραγματοποιήσετε ακόμα πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια αυτήν την εκδρομή συγκρατήστε πως:
 • πρέπει να έχετε καλή επαφή με το νερό και να γνωρίζετε κολύμπι
 • πρέπει να βάλετε μαγιό, αφού θα κολυμπήσετε, όπως και να έχετε μαζί σας οτιδήποτε χρειάζεστε στην παραλία, για το διάστημα που θα παραμείνετε στο Μαραθονήσι
 • πρέπει να έχετε μαζί σας αντηλιακό γαλάκτωμα και να το ανανεώνετε συχνά, όπως και καπέλο, για να μην έχετε προβλήματα με τον ήλιο
 • πρέπει να φορέσετε παπούτσια που δεν γλιστρούν εύκολα για το κατάστρωμα
 • αν έχετε μικρά παιδιά, θα τα έχετε εσείς οι ίδιοι υπό την επίβλεψη και την προσοχή σας καθ’ όλη τη διάρκεια
 • αν δεν γνωρίζετε καλό κολύμπι μην θεωρήσετε πως δεν μπορείτε να κάνετε την εκδρομή αυτήν – υπάρχουν ειδικά σωσίβια που θα σας επιτρέψουν να έρθετε σε επαφή με το νερό με ασφάλεια
 • κοιτάξτε την πρόγνωση του καιρού πριν κλείσετε την ημέρα της εκδρομής σας – όπως κάθε θαλασσινή εκδρομή, τίποτε δεν είναι σίγουρο με τις διαθέσεις του αέρα
 • αν θέλετε να φάτε κάτι, θα πρέπει να έχετε μαζί σας πριν ξεκινήσετε ή να είστε προετοιμασμένοι πως θα μπορέσετε να πάρετε κάτι στην πλωτή καντίνα που υπάρχει στο Μαραθονήσι – φροντίστε να έχετε νερό μαζί σας, γιατί έχει πάντα αρκετό ήλιο και θα χρειαστείτε σίγουρα
 • τελευταίο, αλλά όχι το πιο ασήμαντο στοιχείο που πρέπει να θυμηθείτε είναι η φωτογραφική μηχανή. Σε μία ξεχωριστή εκδρομή, με εικόνες που είναι μοναδικές και δεν θα βρείτε κάπου αλλού στον κόσμο, είναι απαραίτητο να τις αποθανατίσετε και να τις κρατήσετε για πάντα.

Ακυρώσεις

Οι θαλάσσιες εκδρομές έχουν πάντα τον κίνδυνο της ακύρωσης λόγω του καιρού. Αν λοιπόν, ακυρωθεί διατηρείτε το δικαίωμα να κάνετε την εκδρομή αρκεί εντός 24 ωρών να έχετε εκ νέου κανονίσει ημέρα και ώρα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα μεταφοράς ημέρας και ώρας πρέπει εντός 24 ωρών να ζητήσετε πίσω τα χρήματά σας, διαφορετικά θεωρείται ότι δεν εμφανιστήκατε και χάνετε το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων και ανανέωσης πραγματοποίησης εκδρομής.

Τα στοιχεία της εκδρομής

Σύνολο

24.00 EUR