Καλέστε μας

+30 26950 41480

Εξυπηρέτηση πελατών

Επικοινωνία μέσω email

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μία απάντηση στις Συχνές ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών:


Όνομα *
Email *
Τηλέφωνο *
Πόλη *
Μήνυμα *
Αριθμός εικόνας *
captcha

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών

Επικοινωνήστε μαζι μας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:+30 26950 41480

E-mail: info@zantehotels4u.com

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα με Κυριακή: 09:00  -  24:00


Συχνές ερωτήσεις

Ζακυνθινές Παραδόσεις

Στη Ζάκυνθο οι παραδόσεις είναι πλούσιες και κάθε στιγμή μοναδική. Χαρακτηριστικά εδώ είναι το Πάσχα, τα Καρναβάλια αλλά και το καλοκαίρι και ειδικά ο Αύγουστος όπου οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο, τον πολιούχο Άγιο του νησιού είναι μεγαλοπρεπείς.

Το Πάσχα στη Ζάκυνθο: Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς αναβιώνουν μοναδικά έθιμα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη περιοχή της χώρας και διαμορφώθηκαν κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες και επιδράσεις που δέχτηκε η Ζάκυνθος στο διάβα των αιώνων. Από τη λιτανεία του Εσταυρωμένου το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς και την ευλογία του πλήθους με τον Εσταυρωμένο από το Μητροπολίτη Ζακύνθου, ως την περιφορά του Επιταφίου, η οποία πραγματοποιείται στις 4 τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και πρόκειται για ένα έθιμο που τελείται στη Ζάκυνθο από το 1644. Μετά της επιστροφή του Επιταφίου ακούγεται από τη Μητρόπολη το «Gloria in excelsis Deo»που σημαίνει «Δόξα εν Υψίστοις Θεώ» και την ίδια στιγμή στην Πλατεία Αγίου Μάρκου πραγματοποιείται το «Κομμάτι» ή «Γκλόρια» δηλαδή η πρώτη Ανάσταση και ακολουθεί το σπάσιμο των σταμνών, έθιμο που γοητεύει ιδιαίτερα τους επισκέπτες.

Καρναβάλι στη Ζάκυνθο: Το Ζακυνθινό Καρναβάλι συνδέθηκε, στο διάβα των αιώνων με την πορεία του νησιού στο χώρο και στο χρόνο. Επηρεάστηκε πολύ από τους Βενετούς και από τα ιδιόμορφα τοπικά ήθη και έθιμα. Το τελευταίο Σάββατο των Αποκρεών γίνεται ένα μοναδικό δρώμενο ο Βενετσιάνικος γάμος στο Τζάντε ο οποίος περιλαμβάνει μια λαμπερή πομπή με κοστούμια εποχής που διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου γίνεται η Στέψη. Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή πραγματοποιείται το Πόβερο Καρναβάλι, όπου κηδεύουν μια μάσκα και μετά την καίνε με την ελπίδα ότι μέσα από τη στάχτη  θα παραμείνει η σπίθα για το επόμενο Καρναβάλι.

Γκιόστρα: Η Γκιόστρα είναι ένα ιππικό αγώνισμα. Ξεκίνησε, σαν κονταρομαχία μεταξύ έφιππων Βενετών αρχόντων. Με το χρόνο, όπως εξελίχθηκε σε επίδειξη δεξιοτεχνίας και αποτελούσε το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς Το έθιμο αυτό είχε άμεση σχέση με την Αποκριά και παλιότερα γινόταν την Πέμπτη της Τυρινής. Σήμερα, η Γκιόστρα πραγματοποιείται από το σωματείο “Giostra di Zante”, δύο φορές το χρόνο: Την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πανηγύρια στη Ζάκυνθο: Στη διάρκεια της πολύπαθης ιστορίας του νησιού και μετά από τις πολυάριθμες εισβολές που αναγκάστηκαν να υποστούν οι κάτοικοί του, γεννήθηκαν στη Ζάκυνθο πολλές λαϊκές παραδόσεις συνδεδεμένες βασικά με την θρησκευτική λατρεία που ένωνε τους νησιώτες στις μάχες εναντίον των κατακτητών. Μέσα στους αιώνες, οι λαϊκές γιορτές θρησκευτικού χαρακτήρα, των οποίων η παράδοση ακολουθείται μέχρι σήμερα, αντιπροσώπευαν στιγμές συνεύρεσης και διασκέδασης ιδίως για τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις που ήταν αποκλεισμένες από τις άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σήμερα οι λαϊκές γιορτές είναι πάρα πολλές και επιτρέπουν σε δεκάδες χωριά, μικρά και μεγάλα, να ζωντανέψουν με χιλιάδες φώτα και χρώματα.

 • Στις 3 του Μάη γιορτάζεται στο χωριό Μαχαιράδο η γιορτή των Αγίων Μαύρας και Τιμοθέου. Το μεγάλο πανηγύρι όμως γίνεται συνήθως την πρώτη Κυριακή του Ιούνη. Ο Ναός αυτός κάηκε ολοσχερώς τον περασμένο Δεκέμβριο του 2005 και γίνονται προσπάθειες για την επανοικοδόμησή του.
 • Στις 21 του Μάη είναι τοπική γιορτή, καθότι το έτος 1864 ενώθηκαν τα Ιόνια Νησιά με τη μητέρα Ελλάδα.
 • Στις 24 Ιουνίου, γιορτή του Αϊ  Γιαννιού του Κλήδωνα, οι κάτοικοι ανάβουνε φωτιές (κ. φουγκαρίες) από ξερά χόρτα την παραμονή το βράδυ και πηδάνε πάνω από αυτές για γούρι. Το έθιμο φυσικά αυτό έχει σχέση με την αρχαιοελληνική λατρεία του Δωδεκάθεου.
 • Στις 17 Ιουλίου γιορτάζει το χωριό Φαγιά ή Αγία Μαρίνα στη Ρίζα.
 • Στις 22 Ιουλίου γίνεται ωραίο πανηγύρι στο βουνίσιο χωριό Μαριές με τη συνοδεία «ταμπουρλονιάκαρου», καθότι γιορτάζεται η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, η οποία διέδωσε το Χριστιανισμό στο νησί το έτος 34 μ.Χ.
 • Στις 26 Ιουλίου γίνεται στο ορεινό χωριό Άγιος Λέων το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Αντίστοιχα λαϊκά πανηγύρια την ημέρα αυτή γίνονται και στα χωριά Βολίμες και Μπελούσι.
 • Στις 31 Ιουλίου στη συνοικία Άμμος της πόλης γίνεται το βράδυ το λαϊκό έθιμο της «μαλλιαρής», όπου βουτάνε τα μεσάνυχτα στη θάλασσα και βγάζουνε πέτρες χορταριασμένες (κ. μαλλιαρές), που τις φυλάνε στο σπίτι για γούρι.
 • Στις 15 Αυγούστου γίνονται πανηγύρια για την Παναγία στη Φανερωμένη της πόλης, και στα χωριά Καταστάρι και Άγιος Δημήτριος.
 • Στις 24 Αυγούστου είναι η θρησκευτική γιορτή προς τιμήν του αγίου προστάτη του νησιού αλλά στην πόλη της Ζακύνθου οι προετοιμασίες αρχίζουν μερικές ημέρες πριν και η κορύφωση φτάνει το βράδυ της 24ης με μια μεγαλόπρεπη λιτανεία και πυροτεχνήματα.
 • Το επόμενο Σάββατο γίνεται ωραίο λαϊκό πανηγύρι στο μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου εκεί έζησε ο Άγιος Διονύσιος 38 χρόνια.
 • Ακολουθούν τις επόμενες κατά σειρά Κυριακές πολύ γραφικά πανηγύρια στο χωριό Γαϊτάνι προς τιμήν του οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, που το λείψανό του το έφεραν το 1669 Κρήτες πρόσφυγες από την Κρήτη, στο χωριό Βανάτο προς τιμή της Ιερής εικόνας της Παναγούλας και στο χωριό Καλλιπάδο,το πανηγύρι της Σπηλούλας, σε ιδιωτικό γραφικό εξωκκλήσι όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που βρέθηκε σε παρακείμενη σπηλιά.
 • Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζει το Σιναϊτικο μετόχι στην Υπεράγαθο, όπου γίνεται λιτανεία της εικόνας της Παναγίας το χάραμα και προσφέρεται δωρεάν σκορδαλιά και μπακαλιάρος στους προσκυνητές.
 • Στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζει το άλλο Σιναϊτικο μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στους Κήπους, προάστιο της πόλης.
 • Στις 17 Δεκεμβρίου γίνεται τριήμερος εορτασμός προς τιμήν του πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου με επιβλητική λιτανεία του ιερού Του λειψάνου στους δρόμους της πόλης.
 • Την Παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ γίνεται το «κόψιμο» της χριστοπαραμονιάτικης κουλούρας σε κάθε ζακυνθινό σπίτι, ενώ ραντίζεται με κρασί και λάδι με ειδική τελετουργία πάνω από τη φωτιά και παράλληλα ρίχνονται ντουφεκιές στον αέρα μετά την ανεύρεση του «ηυρέματος» για πανηγυρισμό. Μετά τρώνε όλοι νηστίσιμα εδέσματα.

Πώς μπορώ να ψάξω για ξενοδοχεία που προσφέρουν οικογενειακά δωμάτια;

Αφού έχετε εισάγει τον προορισμό σας και τον αριθμό των ενηλίκων και των παιδιών και ξεκίνησετε την αναζήτησή σας θα δείτε μια λίστα με ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία που εμφανίζονται θα είναι εκείνα  που μπορούν να ταιριάξουν με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Πού βρίσκεται το ξενοδοχείο;

Στα αριστερά της σελίδας στα ξενοδοχείου της Zantehotels4U.com θα δείτε ένα χάρτη. Κάνοντας κλικ στο 'Εμφάνιση χάρτη' μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο που αναζητήσατε θα είναι σε πορτοκαλί, ενώ τα κοντινά ξενοδοχεία σε μπλε. Το email επιβεβαίωσής σας θα περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο που θα σας επιτρέπει να δείτε τη διαδρομή σας προς το ξενοδοχείο.

Μπορώ να ψάξω για ξενοδοχεία ανά τιμή;

Ναι, αλλά μόνο αφού επιλέξετε έναν προορισμό και τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Αφού το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μία λίστα με διαθέσιμα ξενοδοχεία. Στο πάνω μέρος της σελίδας θα δείτε τη μπάρα 'Ταξινόμηση ανά', που περιλαμβάνει την επιλογή ταξινόμησης σύμφωνα με τις τιμές ξενοδοχείων. Όταν κάνετε κλικ στο 'τιμή', μπορείτε να ταξινομήσετε τα ξενοδοχεία ανά τιμή, σε συνδυασμό με συγκεκριμένους διαθέσιμους τύπους δωματίων.

Πώς μπορώ να βρω τα διαθέσιμα ξενοδοχεία για την περίοδο που θέλω να διαμείνω;

Η Zantehotels4U.com εμφανίζει αυτόματα μόνο όσα ξενοδοχεία έχουν διαθεσιμότητα για τις ημερομηνίες που επιλέξατε.

Δείτε όλη τη λίστα »